::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #ffffff; } ::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #56a5ec; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; border: 1px solid #ffffff; }

Friday, October 2, 2015

~Counting Days~

Hai...counting days apa tu ya?? no..no...no...bukan counting days untuk deliver baby ya. tak kan la tetiba ja mau deliver..bila pregnantnya..haha. Actually tengah counting days my son turns 2...yeeahhh my Mohammad Rayyan Irfansyah dah nak masuk 2 tahun. Ari ni 02.10.2015, so ada 4 hari (ka 3 ari??) lagi nak sampai 06.10.2015 birthday kesayanganku ini. Tak terasa sungguh cepat masa berlalu..masih terbayang lagi saat2 melahirkan rayyan.. macamana mo lupa, hampir 30jam menahan sakit kontraksi yang maha dasyat...yes serius dasyat sbb sakit tu langsung x da gap...sakit sepanjang masa sampai la rayyan kuar dari perut ummi...

Hari ni umo rayyan da 1 tahun 11 bulan 3 minggu 5 hari...(ikut kiraan kalkulator d PC ni la). Seorang anak yang sangat aktif..tak reti nak duduk diam melainkan tengah tidur. Nenek Rayyan yang jaga tiap2 ari bila ummi & ayah keja tiap hari juga komplen rayyan da susah nak kawal...pantang lepas dari pandangan masa, confirm da lari nk join anak2 jiran main..trip besar suda bah...hehe...

Tapi aktif2 camtu pun, biar selalu wat nenek dia geram..tapi dia juga la penghibur kami. 
ada saja telatah lucunya yang mampu menghiburkan kami..pantang dengar muzik, maka secara automatik kepala,tangan & kaki akan bergerak...suka sgt menari...ikut cam ayah dia la tu...ngeeeee


Rayyan Irfansyah kesayangan Ummi & Ayah

Sangat Suka Bergaya

Ummi sayang Yayen

I Love U anak!!


Tuesday, March 17, 2015

Aktiviti Rayyan tunggu ayah dia balik

Ha ni nak share telingkah anak kesayanganku menunggu ayah dia balik keja...at last dia da t'tido kepenatan & ayah pun x balik2 lagi...cian dia..

Ketiduran

Kecian kesayangku ni..jam9 pm da tdo..x sempat nak tunggu ayah dia blk keja. Ari nie ayah dia balik lambat lagi..kena ke luar daerah hantar barang. Apa bole wat, suda namanya kerja kan..sabar la. Klo tak keja, mcm mana nak bayar itu ini. Sekarang suma pakai duit byk..apa lagi GST pun nk start da.msti hrga brg pun ikut melambung. Eh melalut suda. Hehe

Monday, March 16, 2015

Entri bosan..hehe

Tengah di landa sindrom mengantok d tempat keja. tak da la bizi sgt sekarang ni. Bini bos pun tiada d ofis. tengah ber'holiday' seminggu ke China katanya. so, agak heaven la d tempat keja selama seminggu ni. Bos pun masuk ofis kejap2 ja. memandangkan saya sorg ja d ofis ni, memang relax gila la. hihi..

sementara ada waktu ni, singgah la kejap ke blog yang da bsawang ni..sambil2 blogwalking ke blog2 orang yang sememangnya sangat rajin update blog. *sangat jelez, kenapa la saya x bole nak jadi mcm dorg.rajin nk update blog.

Actually ada byk benda nak crita, tp mungkin di lain masa..banyak sgt cerita pasal kerenah c kecilku Rayyan..

ok jumpa lagi d lain entri.. ^_^

C Manjaku Rayyan hari ni 16.03.2015 sudah berumur 1 Tahun 5 Bulan 10 Hari
Semoga membesar dengan sihat nak bijak ya sayang..


Thursday, September 18, 2014

Template Blog baru

Terasa cam nak tukar templete blog la. nampak cam suram je blog ni kan...maklum la blog da lama, tp updatenya on off. Apa ble wat tuan punya blog cam chips more...kejap ada kejap tak da. Sabar je la..Ni nak update segala macam templete n header bagai pun da lupa cam na caranya...terpaksa la kena tanya mr. google lg utk cari tutorial..hehe. Harap tabah la saya m'google ngan internet kat opis ni yang tak stabil. klo kat umah memang susah la nak mengadap sebab c kecik tu memang x bole nak tengok ummi dia online..nk pegang hp pun susah...kena tunggu dia tdo, baru la dapat nak bukak fb..tu pun just tgk sepintas lalu je..memang begini la kan bila da ada anak..ni baru sorg...kalo 2? 3? 4? haaa...cam na la tu kan... ^_^

Wajib la tempek gambar anak kan...
my Rayyan yang semakin ligat
^_^

Wednesday, September 17, 2014

Hari Yang Baik

Semalam sorg abang saya luahkan niat dia nak hantar rombongan meminang awek dia...Alhamdulillah sampai jugak jodoh abg saya yang sorg ni..penat menunggu jawapan kepada soalan "bila abg yg sorang tu nak kawin?? calonnya kan ada suda" time tu memang tak tau la nak jawab apa utk soalan tu...akhirnya semalam terjawab suda.

Hari ahad ari tu, parents awek dia da paggil abg saya ke rumah mereka n bagitau yg abang saya rombongan kami bole datang penghujung oktober ni..depends la pada kami nak datang bila, janji penghujung Oktober. Ha, apa lagi semalam busy la mak saya membelek2 kalender untuk cari hari yang sesuai. Belek punya belek 25 Oktober 2014 ni la yg paling cun, bersamaan dengan 1 Muharram 1436H. Hureeeyyy...hari cuti, so tak perlu la saya nak minta cuti bagai...hehe..

Semoga niat murni abang saya yang sorang ni dipermudahkan...In Shaa Allah...




Monday, September 15, 2014

I'am Pregnant!! ~~05 Februari 2013

05 Februari 2013 adalah hari yang paling bersejarah dalam hidup saya. hari dimana saya tau yang saya mengandungkan anak sulung saya. ya memang da setahun lebih berlalu. tapi tak ada salahnya nak mengabdikan kenangan tu dalam blog picisan ni.

Semuanya bermula bila gusi mula membengkak secara tiba-tiba.pastu gigi pun join sakit sekali. sakit sangat ok. tau la kan bila gigi sakit ni apa pun tak bole buat. rasa cam mo mengamuk ja. tiap2 malam tak bole tido. tapo tahan jak selama beberapa ari. ada juga makan ubat sakit gigi dan ubat tahan sakit. berkesan jugak la. tapi x lama...huhu.. T_T. Akhirnya suami ajak jmp doktor..tanya pasal bengkak gusi tu mana la tau ada ubat yang bole kurangkan bengkak coz pipi sebelah kanan da macam pau sebab bengkak tu..sedey! da jumpa doktor segala, doktor bagi ubat..dan siap suruh makan kat ctu la ubat tu..so, ikutkan ja la.

Lepas dari klinik suami cam tak puas hati lagi. sebenarnya encik suami tu sangat yakin yang saya mengandung...saya?? cam x yakin sangat la. walaupun period saya utk bulan januari belum datang lagi...period saya tiap2 bulan memang on time. tak penah lagi skip2...period saya untuk bulan januari tu dalam tanggal 20++ la...so kira 2 minggu lewat da ni...risau n teruja jugak la. Jadi akibat ketidak puasan hati encik suami, dia ajak saya pergi GUARDIAN beli alat utk test kehamilan tu. siap beli dua lagi, satu yang biasa punya, yang just tgk 2 line tu..satu lagi yang brand CLEAR BLUE yang mention pregnant or not pregnant tu. saya layankan je..walaupun sebenarnya cam da tau kan.. ^_^

Balik rumah ja malam tu, suami terus suruh pegi test...saya saja ja lengah2..yang saya tau waktu yang bagus utk wat test ni awal pagi,,,tapi suami paksa gak wat test tu..ok..guna UPT yang biasa ja dulu. esok pagi baru guna  UPT clear Blue tu....dan hasilnya adalah...jeng..jeng...jeng...


terpampang kat ctu 2 line...parasaan time tengok tu memang susah nak di gambarkan..semua rasa ada...cam tak percaya. ya ka ni? betul ka ni? betul ka aq dah nak jadi ibu?...wahhh...betul-betul cam tak percaya tengok ni. bila tunjuk kat suami, dia punya senyum sampai ke telinga...happy betul dia...apa lagi terus amik gambar n post kat fb. Mulanya saya tak bagi dulu dia bgtau kat org...tggu test kedua esok pagi baru bgtau kat orang...tapi encik suami terlebih eksited, x sabar nak kongsi kegembiraannya dengan semua org..


UPT Clear blue tu hasil dari 2nd test...yup! conform saya pregnant 3+ weeks suda...Alhamdulillah,,setelah bernikah selama hampir 2 bulan, dikurnikan rezeki awal...sungguh tak sangka..namun kami terima kehadiran buah hati kami dengan hati terbuka,..^_^