::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #ffffff; } ::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #56a5ec; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; border: 1px solid #ffffff; }

Friday, October 2, 2015

~Counting Days~

Hai...counting days apa tu ya?? no..no...no...bukan counting days untuk deliver baby ya. tak kan la tetiba ja mau deliver..bila pregnantnya..haha. Actually tengah counting days my son turns 2...yeeahhh my Mohammad Rayyan Irfansyah dah nak masuk 2 tahun. Ari ni 02.10.2015, so ada 4 hari (ka 3 ari??) lagi nak sampai 06.10.2015 birthday kesayanganku ini. Tak terasa sungguh cepat masa berlalu..masih terbayang lagi saat2 melahirkan rayyan.. macamana mo lupa, hampir 30jam menahan sakit kontraksi yang maha dasyat...yes serius dasyat sbb sakit tu langsung x da gap...sakit sepanjang masa sampai la rayyan kuar dari perut ummi...

Hari ni umo rayyan da 1 tahun 11 bulan 3 minggu 5 hari...(ikut kiraan kalkulator d PC ni la). Seorang anak yang sangat aktif..tak reti nak duduk diam melainkan tengah tidur. Nenek Rayyan yang jaga tiap2 ari bila ummi & ayah keja tiap hari juga komplen rayyan da susah nak kawal...pantang lepas dari pandangan masa, confirm da lari nk join anak2 jiran main..trip besar suda bah...hehe...

Tapi aktif2 camtu pun, biar selalu wat nenek dia geram..tapi dia juga la penghibur kami. 
ada saja telatah lucunya yang mampu menghiburkan kami..pantang dengar muzik, maka secara automatik kepala,tangan & kaki akan bergerak...suka sgt menari...ikut cam ayah dia la tu...ngeeeee


Rayyan Irfansyah kesayangan Ummi & Ayah

Sangat Suka Bergaya

Ummi sayang Yayen

I Love U anak!!


Tuesday, March 17, 2015

Aktiviti Rayyan tunggu ayah dia balik

Ha ni nak share telingkah anak kesayanganku menunggu ayah dia balik keja...at last dia da t'tido kepenatan & ayah pun x balik2 lagi...cian dia..

Ketiduran

Kecian kesayangku ni..jam9 pm da tdo..x sempat nak tunggu ayah dia blk keja. Ari nie ayah dia balik lambat lagi..kena ke luar daerah hantar barang. Apa bole wat, suda namanya kerja kan..sabar la. Klo tak keja, mcm mana nak bayar itu ini. Sekarang suma pakai duit byk..apa lagi GST pun nk start da.msti hrga brg pun ikut melambung. Eh melalut suda. Hehe

Monday, March 16, 2015

Entri bosan..hehe

Tengah di landa sindrom mengantok d tempat keja. tak da la bizi sgt sekarang ni. Bini bos pun tiada d ofis. tengah ber'holiday' seminggu ke China katanya. so, agak heaven la d tempat keja selama seminggu ni. Bos pun masuk ofis kejap2 ja. memandangkan saya sorg ja d ofis ni, memang relax gila la. hihi..

sementara ada waktu ni, singgah la kejap ke blog yang da bsawang ni..sambil2 blogwalking ke blog2 orang yang sememangnya sangat rajin update blog. *sangat jelez, kenapa la saya x bole nak jadi mcm dorg.rajin nk update blog.

Actually ada byk benda nak crita, tp mungkin di lain masa..banyak sgt cerita pasal kerenah c kecilku Rayyan..

ok jumpa lagi d lain entri.. ^_^

C Manjaku Rayyan hari ni 16.03.2015 sudah berumur 1 Tahun 5 Bulan 10 Hari
Semoga membesar dengan sihat nak bijak ya sayang..