::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #ffffff; } ::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #56a5ec; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; border: 1px solid #ffffff; }

Saturday, December 18, 2010

..::Kursus Oh Kursus::..

Suma pompuan, penceramah jer lelaki...huhu...


.....Hai.....
Minggu ni bz btol la...
Bz ngan apa??nk tau x???
sebenarnya kan sy bz berkursus la...
bukan kursus yg kerja tu...
nie kursus lain...
kursus KAWIN da...
huhuhu....
menggedik nak join kursus tu...
tapi kawinnya x tau bila..
hehehe...
x pa la kn..
nnt da nk kawin x la terhegeh2 nak p kursus segala bagai kn...
btol tak??

Actually kan kursus ni pon my incik kecygn yg beria2 nk join....
sy layan kn aje la..
bukannya lama pon..
just dua ari jak..
alang2 sy lom keja lg...baik join jak..
nk da keja ssh lak nak kena2 apply cuti lagi...
tapi time sy p bkursus tu pon mmg da kelam kabut kat uma..
CC pon bukak da tengah ari coz kena tgu abg sy balik dari wat hemodialisis....
mak x reti nk jaga cc...
jaga kedai jak pon da bz...
mana larat nk jaga sekali 2 ni....
huhuhu...

Citer pasal kursus tu...
ok la jugak..
time join tu rasa cam perhimpunan bakal2 pengantin dlm masa terdekat ni jak....
tapi jgn salah...
tak suma yang join tu nk kawin dalam masa terdekat yer...
ramai gak yang saja2 join...
saja nak wat persediaan awal...
nnt time da nk kawin senang da...
x yah fikir nak g kursus lg..urus benda2 nk wat majlis lg...
kan...kan....kan...???

Lagi satu..
time kursus best  tau...
kita dapat kenal kawan-kawan baru...
tambah2 bila kaum lelaki d pisahkn ngn pompuan...
tenang ckit...
x da la sakit mata memandang..
nnt ada plak pencerah sibuk b'cakap di depan..
dorg sibuk bdating d belakang....
dan yang paling best time penceramah tgh bincangkn isu2 sensitif...
ppuan x la teruk d kenakan oleh kaum2 adam tu...
kaum adam mmg open giler la...
haiishhhhh.....
bgs gak dorg kt dewan lain...
hahaha...
Tapi kan...
yang lucunya...time rehat tu...
kaum2 adam suma sibuk la g depan pintu dewan bdk ppuan...
mencari chenta hati masing2...
walaupon rehat tu cuma setengah jam jer..
termasuk la incik kesayangan sy tu..
pas org abis makan..
laju jak dia srh kuar...
bru nk rehat2...
x mau kalah gak ngn owg len...
huhuhu...

Kursus tu da abis ari khamis lepas...
rasa cam cepat plak masa berlalu....
pasni mesti ramai peserta kursus tu akan melangsungkn perkahwinan...
tp yg nk kawin next month kena la pakai surat pengesahan m'ikut kursus jak...
coz sijil yang sebenar pertengahan bln depan bru ada...
Bila da dpt sijil tu...
bley la kawin da kan...
yeahhh2....(mood gedik tetiba muncul)
ehh...x bley2...
modal x cukup la...
kena stabilkn hidup dulu baru leh kawin...
Sabar yer cik abang...
hehehe...

Pic sehari selepas kursus..time kursus x sempat pon nk tgkp gmbr ber2...(>_<)






gambar tak banyak coz ari pertama lupa bwk camera...
2nd  plak sgt padat...
huhuhu...


-SEKIAN-

Sunday, December 12, 2010

...:HapDet Laju2:...



JOm kita update laju2...
taip entri ini laju2...
yeahhhh...

Now still stay kat CC...
gerai burger sya da tutup pon...
aRi nie gerai burger pon tutup lambat...
tp ada hikmah gak tutup lambat...
coz ada customer d saat2 akhir...
roti burger pon abis...
yeyehhh...(^_~)

tapi kan wlupon gerai da ttp...
tp cc abg sy ni lom ttp lg..
customer msh byk lg...
kena la tggu smpai dorg abis bru ttp...
walaupon cc ni patut ttp jam 11
tp tak kan nk halau kan...
apa org cakap tu..
"rezeki jangan di tolak"
betol tak...???
So, kesimpulannya ktorg kena la overtime ari ni....
huhuhu....eh salah hehehe...(kena la happy kn..mn ble sedey)

Actually kan...
bkn nk citer pasal tu...
nie sbnrnya entri yg t'tangguh....
nk tau pasal apa??
pasal cuti maal hijrah ari tu la..
bkn apa pon..
nothing special....
citer besa2 jak bha...
1 day habiskn masa ngan yg tersayang...
walaupon ari sbelumnya begaduh bukan men lg....
sampai ke tengah malam tu...
pas tu tup2...
esoknya ble dating cam x da apa2 yg blaku...
hahaha...
lawak sungguh la ktorg ni...

nak tau tak, ari sebelumnya...
time ktorg gaduh2 tu...
ada la member nie call...
tp sya lgsg x jwb...
bkn sengaja tak jawab...
tapi hp sengaja di SILENTkn n di tinggalkn di umah...
dan saya???
saya stay kt kedai mak saya la...
hehehe...

Jadi time dating tu..
sy bg tau la incik itu yg kawan sy ada call..tapi saya x jawab...
terus dia suruh sy call kawan tu balik...
rupa2nya kn..
kwn sy tu nk bgtau yg ada sorg ex-classmate ktorg kawin pada ari tu.....
na kan...camna da tu...
x kn nak balik uma tkr baju lagi kn...
time tu da petang...
nk pegi malam plak x ble..
sy nk berniaga lak...
nk tak nk pegi je la cam tu je..
1st time pegi majlis kawin pakai pakaian besa je...
jeans n pakaian serba hitam (bkabung konon coz mlm sebelomnya beperang dgn incik itu)
nasib bek la blm majlis sanding...
sanding belah malam...
 tak pa la kan x dpt tgk pelamin..
janji ble jumpa n tgk kwn tu kawin..
lama betul x jmp...
classmate time skola rendah tu...
makin cantik la dia...
nk tau x..
make up pon dia buat sndiri..
coz katanya time nk cari mak andam suma da penuh...
nasib bek la dia mmg mak andam...
baju pon kembar dia yg jahit..
best kn...
save budget sungguh...

ha nasib bek la saya mmg bawa kamera ke mana2...
jadi dapat la amik gambar sekeping dua...
jom kita tgk gambar pengantin itu yer...
jom2...
(^_~)


Selamat Pengantin Baru Lia & Shamsir

 yg paling kiri tu la kawan yg call sya tu...Aini...


 ambil berkat...hahaha...


pose berdua lak...hehe...
muka sya sgt comot lorh..huhu..





Tuesday, December 7, 2010

...AlaHai...



...Rasa cam nak update blog...
....tapi kan....
....kita x bawak lappy p keDai ni...
...now kat CC my Bro...
...online guna lappy dia..
...lappy tinggal kt uma...
...uwwaaaa....
...agak bowing bila update blog without any gmbr2 ye...
...huhuhu...



(signature pon tarak coz suma ada kt my lovely lappy...huhuhu..)

Sunday, December 5, 2010

..:Cuti~cuti Sekolah Giveaway:..


Hai..hai....
saya telah di tag oleh my dear pren cik ana...
untuk menjoin kan diri dalam giveaway ini....
(eh, ayat tersekema plak...)
huhuhu...

Sebelum ni x penah lagi join mana2 giveaway...
nie kira first time ni...
almaklumlah org baru nk blaja mengaktifkn diri dlm dunia blog...
walaupon blog ini udah berusia 8 bulan 1 minggu n 1 ari...(time entri ni d taip lah...)

Jadi kn...
alang2 suda di tag nie..
x salah la kan klo mencuba...
better dpd langsung x cuba..
hohoho...
"CUTI-CUTI SEKOLAH GIVEAWAY"
nie giveaway dari blog mama adam bersama dengan Lady Dila
wish me luck yer...
(^_<)
tak tau nk tag kt sapa nie...
so...kepada anda..anda....dan anda...
meh la join sekali yer...





Saturday, December 4, 2010

..:~~Header Baru~~:..

Yeehaaaaa!!!!
bejaya wat header baru lg...
nie percubaan yg ke 2 plak....
before guna header petama yg di buat hasil dpd percubaan pertaman...
eh, yang pertama mengedit guna photoshop..
sblm nie guna photoscape jak...

nie hasil editing yang pertama



Ha...
tu yang pertama yer...
agak comot kelihatan di situ....
pas da buat nie..
rasa cam best lak edit2 wat header baru ni...
terus rasa nk wat lagi...
cam best lak kan...
 kalau rajin praktis nanti ble improve skills kn...
apa orang kata tu...
praktise make perfect..
btol tak???



Yang nie plak...
header yang baru jak di buat...
masih panas lg taw...
hehehe...
nie la header yg sedang di gunakn sekarang...
saja letak love2 tu...
biar nampak matching ngn template luv2 pink tu jgk...
baru nampak comey n tiut gitu....hehehe...
amacam ada kemajuan tak???
okey la ckit kan....
kemas gak...(x malu puji diri sendiri)
hahaha....;p




Tuesday, November 30, 2010

...:::I Love Online shopping:::...

Yeahhhhh.....
i really2 love online shopping....
Dulu2 mmg x reti pun nk b'online shopping nie....
start blaja online shopping... 
since dalam tahun 2 time blaja kat UMS-KAL dulu....
my ex-housemate time 1st year dulu la yg ajar...
bukan takat ajar online shopping jak...
tp dia jugak la org yang bertanggungjawab ajar sya pakai shawl ni suma.....
jap2 nak tunjuk muka dia eaaa.....
.....
.....
.....
.....
.....






TADAaaaaa...



nie la dia cik iQa...
org yang bertanggungjawab mengenai hal2 di atas (skema plak ayat tu kn...ahak...^_~)
cik iQa ni baru jak mengikat tali pertunangan ahad lepas...(ayat skema lagi..hohoho...)
selamat betunang la yer cik iQa cyg...
(bajet cam iQa baca je blog nie..hahaha..)

Actually kan..
kt atas tu mukadimah jak...
tujuan sebenar nk tunjuk shawl2....bkn shawl jak ya....
tp shawl-shawl yg da berjaya di beli secara online...
macam2 blogshop n fb yg sy serbu....
byk jgk la..
smpai da x snggup nk masukkn wit dlm bank....
sbb takut nnt dpt shopping n transfer wit dgn gembiranya...
huhuhu....
nie bk tunjuk jgk la hasil2 yg bejaya di beli...


suma nie shawl2 yg sampai dlm masa yg sama tp dr 2 @3 kedai online gak...
bila tgk2 balik dlm 6 helai gak eaaa...
banyak2.....(>_^)
nie shopping before raya aji ari tu...
after raya aji ada lg...
skrg pon ada lg yg blom smpai....
alalalalala.....happynya dapat bershopping2 nie....
hehehe.....

jom layan gmbr-gmbr bersama shawl2 di atas...




wokey...
Daaaaaaaaaaaaaaaa....







Sunday, November 28, 2010

Kenapa???

Kenapa ya...???
tiap kali rasa nk update blog..
lain plak yg jadi....
terus TERpegi blogwalking lak...
besh wooo baca blog org....
tgk gmbar owg cntek2...
teringin nk jadi cam dorg...
rajin wat entri baru...
best baca crita2 hidup dorg nie.....

Pastu tgj khusyuk baca2 blog org...
trs idea nk menaip ilang...
trs cakap ngn diri sendiri "eh apa aQ nk tulis td ah...???" (taip la bkn tulis...aishhh..)

Kemarin sehari suntuk mengadap lappy...
atau lebih tepatnya mengadap photoshop...
mau blaja edit2 gmbr kunun...
tejumpa la satu blog nie...
dia wat tutorial ajar wat header transperent..
klo nk blaja jgk leh pegi SINI....
comey je tuan punya blog tu kn...
tp x tau la akak ke adik coz lupa nk chck umo dia...

Edit punya edit...
tejadi la header kt atas nie...
comot sungguh kn..
tp x pa...
tu baru percubaan petama....
akan cuba d perbaiki dari masa ke semasa....
"Usaha Tangga Kejayaan"...btl tak...???
hehehe...

Ari nie x da wat apa sgt...
just spend time with my incik kecygn jak...
jalan sana...jalan cnie...
and...
TERbeli lak clip2 reben yg org skrg suka pkai kat shwl tu....
tp yg sy beli ty jenis reben2 yg kecik2..
murah2 jak...RM2, 4 ketul....
tp comey gak taw...
hehehe...


tayang gmbr with new clip....
lalala....









Friday, October 22, 2010

Hai...Hai...jom SENYUM suma......(^______^)

Hai....hai....
tadi g sandakan...
ikot my sayang jalan....
bukan bjalan sgt pon sbnrnya....
ktorg g antar makcik kawan my sayang
yg nk nek haji la....

masa sgt singkat...
x dpt nk bjalan2...
lg pon ktorg x tau sgt tempat2 kt Sndkn tu...
x biasa p sana pon....
selama 23 thn hdp d dunia ni..
nie baru kali ketiga g sna...
walaupon sndkn tu x la jauh sgt pon...
around 2-3 hours jak da smpai....
eh jaoh jgk kn...
huhuhu...cian kn..

Ala....phm2 jak la...
sya ni kan penghuni setia LD...
x sampai hati nk jalan jaoh tinggalkan LD tsayang...
hehehe....

tadi kn...
time oTw balik dr sandakan...
ktorg dgr la radio sandakan.fm....
dngar satu lagu tu...
1st time dgr trs jatuh chenta....
mbuatkn sya rasa nk senyummmmm je....
lupa sekejap masalah yg membelenggu fikiran....
huhuhu...

JOM layan lagu nie.....enjoy!!!!!
SENYUMMMMM............(^____^)



Senyum senyum senyum
Senyum senyum


Verse




Kacak luar

Kacak dalam

Kacak dengar sini
Kalau saya senyum
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Bila semua orang senyum
Dunia tiada penyakit



Chorus




Senyum

Tak perlu kata apa-apa

Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
Tak perlu kata apa-apa
Senyum
tak perlu kata apa-apa



Akhirnya sempurna tiga album pertama

Bunyi macam koleksi hits terbaik orang lama

Dah ku kata ku takkan henti sampai tua bangka
Kalau habis abjad aku rap dengan angka
Satu dua tiga anugerah diterima
Oh itu tahun lepas tahun ini cuma dua
Tersenyum tiap kali kalah dengan Nurhaliza
Ditertawakan oleh anakku Inca Medina



Oh Inca Medina orang secantik nama

Cantik luar cantik dalam cantik macam mama

Hati macam grandmanya anginnya macam papa
Kalau dah merajuk nampak muncung sampai sana
Sebelum jadi drama dah tahu nak buat apa
Nyanyi balik lagu ayat lama ayat mama
Wanita hari ini jaga sensitiviti
Kalau buah hati merajuk boleh cuba ayat ini
(Lirik Lagu Malique Ft. Najwa Senyum http://ezone4u.blogspot.com)
Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit



Ulang Verse

Ulang Chorus




Ay buai tinggi-tinggi sampai ke puncak awan

Dengan kumulus dan nimbus aku berkawan

Aku bukan rupawan aku bukan jutawan
Tapi aku punya satu senyuman yang menawan



Baru mukadimah nampak macam sudah tertawan

Dengar kata hati perasaan jangan dilawan

Kalau takut mula-mula kita boleh berkawan
Duduk dulu biar ku belanja kopi secawan
Apa rasa sentiasa jadi bahan perhatian
Apa rasa jadi cantik kacuk cina pakistan
Apa rasa jadi seksi suka tak diperhatikan
Apa rasanya terima bertubi-tubi puji-pujian



Tu boleh pun senyum cantiknya gigi

Sepuluh markah penuh seharusnya ku beri

Wanita hari ini harus pepandai puji
Kalau dia jual mahal boleh cuba lagu ini



Ay cantik luar cantik dalam cantik dengar sini

Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi

Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit





Monday, October 4, 2010

Debaran Semakin Terasa

Ari ni da ari ISNIN...
that means....next MONDAY is my CONVOCATION DAY...
wah!!!!!....rasa sgt EXCITED okey...
td dpt gak la tgk gmbr2 sempena Town & Gown UMS KAL....
besh...mcm btl2 da ari konvokesyen...
agak rugi jgk sbb x join....
tp apakan daya...
mengenangkn modal yg besar diperlukan utk pergi seawal itu...
maklum la saya belom bergelar pekerja lg (maksudnya blom bekerja la...hehehe..)
hanya bgelar seorang peniaga (sbb saya berniaga burger di mlm hari...^_~)
Esok debaran utk KONVO semakin mbuak2 (mcm penggunaan unsur2 hiperbola lak kan...)
my rumate forever sepanjang saya bgelar mahasiswi akan menjejakkn kaki kembali ke bumi SABAH ni....
Welcome NOOR SHIELA AKMA BINTI ZAKARIA....
esok aQ tggu di airport TAWAU k....
jgn bg chance AIR ASIA tu nk delay2 flight ko...
cian aQ tgu lama nnt....
dan abis la plan kita nk jln2 smpai ke SEMPORNA kan....
hehehe....

And day after tomorrow....
da nk gerak ke KK.....
wah...perjalanan yg agak jauh akan diharungi yer...
tp apa la sgt klo nk d bandingkn ngn perjalann selama 3 tahun bergelar pelajar...
hidup sebagai student berakhir selepas bgelar GRADUAN...
mcm2 rasa sekarang....
EXCITE + NERVOUS + HAPPY + SEDIH...
mcm2 lg la...





bersama my rumate Noor Shiela Akma




p/s: ayat agak tunggang langgang coz menaip dgn perasan yg sgt bdebar.....~_~







Monday, September 27, 2010


Hadoi lah....
baru jak mau strt bshopping online blk.....
rupa2nya baki kt bank nk byr kos phantaran pon x cukup....
suma wit tunai lorh...
ishhhhh....masalah tol...
esok nk kena bank in kn wit la nie...
barng da book da tu.....
cam sengaja jak nk sedarkn diri spya bjimat....
yer...tau2...kena jimat nk g konvo kat kk next week.....
ala...blanja cikettt jer......
lepas gian shopping online....
hehehe.....


saja nk tunjuk my roses
yg da nk layu ni...~_^








Saturday, September 25, 2010

Frust + Happy kah?

Wow.....wOw...Wow.....
agak lama jgk ye x wat entry baru...
cian kt blog nie asyik terabai jak...
apa x nya...tiap kali ada mood nk update blog....
log in...trs blogwalking.....
syok baca entry2 owg yg besh2....
sampai lupa apa nk taip dlm new entry...
so jawabnya...
tunda lg la nk update blog....
huhuhu....

Sblm tlupa....
nk mention ler yg result utk contest I Love Pink
result tu msti la kt blog penganjur kn...
siapa lg klo bkn cik pinky,,,,,,
tahniah kepada pemenang...
mmg padan sgt ler pemenang tu coz suma kt dlm pic tu pink2 belaka....
sehinggakan diri ini berasa jelez yer melihatnya...
Tahniah yer cik Miza Yusuf...

Wokey now kita berbalik kepada tajuk utama...
persoalannya napa saya frust erk????
huhuhu...sgt sedih bila nk ingat balik...
tp kan...saya kn.....g bandar ngn mak tersayang...
mau shopping2 baju la kunun....
ingat nk cari baju utk g konvo next month.....
dah la strt ktorg kt bandar smpai da balik asyik ujan jer....
tambah lg x jmpa apa yg d inginkn....
eh bukan la....
mak jak yg x jmpa baju yg sesuai....
apa nk wat saiz badan mak mmg extra small....
mmg ssh nk dpt saiz...
baju kurung akan jadi jubah klo mak yg sarungkan...
So, mak wat keputusan utk sambung mencari esok hari (klo sempat la..coz esok kdai setengah ari jer)
bagaimana plak ngn saya (amboi skemanya ayat kan...)
camni citernya...
saya jmpa baju yg saya bekenan...
actually dari ari tu lg da jmpa baju tu...
(baju kaler putih + sulam pink gitu....)
mmg nk sgt...just nk tgu masa yg sesuai jer nk kuar ngn mak...
fhm2 jer la sya ni kn blm bekerja....
so nk mintak sponser la jwbnya...
huhuhu....
tp kn....mmg sungguh menyedihkan bila time baju tu da x da saiz kecik....
tinggal saiz 42 & 44 jer...
uwwwaaaaaaaaaaa............
sungguh x patot lah...
saya nk sgt baju tu plz la...
tp tuan punya butik tu x leh wat apa ler coz tkng jht yg dia kenal pon x sggup nk outer baju tu...
baju tu baju sifon blapis...
banyak keja konon nk m'outernya....
sgguh kecian kt sya kn....

Tp kan.....
sya da dpt solution utk masalah di atas (ayat skema skali lagik..hehehe....)
setelah puas meluahkn kesedihan kt my shayang n my ex-rumet....
(cian gak dorg kena dengar sya melalut coz x dpt baju idaman hati....~_^)
then my shayang suggest beli je baju tu then mintak kak dia yg kecikkan.....
akak my shayang tu tukang jahit jgk yer....
tp sya x penah lg mgunakan khidmat beliau utk wat baju sya....
dan ktorg pon lom tnya lg bley x dia wat coz my shayang still kt kk ...
pas tu kan....
sy call sorg lg best pren sy....
dia jauh....kt Uitm terengganu....
napa sya call dia???
sbb nk mintak tlng kt dia tnya kt akak dia leh x nk kecikkan baju tu..
akak dia pon tukang jahit gak taw...
kenapa??....sbb before this penah gak la tempah baju ngn akak tu...
jahitan dia pon okey gak...
jd skrg sya da ada 2 pilihan tkang jahit utk outer baju tu..
akak member sya tu ke @ akak my shayang.....
yeah....esok da leh beli baju tu....
Happy2....hope x da la plak owng yg rembat baju tu lak eaaaa.....
meraung sya nnt.....
huhuhuu......



my shayang baru smpai dr kk...
i got a roses from him...luv u shayang....(^_~)