::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #ffffff; } ::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #56a5ec; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; border: 1px solid #ffffff; }

Thursday, September 18, 2014

Template Blog baru

Terasa cam nak tukar templete blog la. nampak cam suram je blog ni kan...maklum la blog da lama, tp updatenya on off. Apa ble wat tuan punya blog cam chips more...kejap ada kejap tak da. Sabar je la..Ni nak update segala macam templete n header bagai pun da lupa cam na caranya...terpaksa la kena tanya mr. google lg utk cari tutorial..hehe. Harap tabah la saya m'google ngan internet kat opis ni yang tak stabil. klo kat umah memang susah la nak mengadap sebab c kecik tu memang x bole nak tengok ummi dia online..nk pegang hp pun susah...kena tunggu dia tdo, baru la dapat nak bukak fb..tu pun just tgk sepintas lalu je..memang begini la kan bila da ada anak..ni baru sorg...kalo 2? 3? 4? haaa...cam na la tu kan... ^_^

Wajib la tempek gambar anak kan...
my Rayyan yang semakin ligat
^_^

Wednesday, September 17, 2014

Hari Yang Baik

Semalam sorg abang saya luahkan niat dia nak hantar rombongan meminang awek dia...Alhamdulillah sampai jugak jodoh abg saya yang sorg ni..penat menunggu jawapan kepada soalan "bila abg yg sorang tu nak kawin?? calonnya kan ada suda" time tu memang tak tau la nak jawab apa utk soalan tu...akhirnya semalam terjawab suda.

Hari ahad ari tu, parents awek dia da paggil abg saya ke rumah mereka n bagitau yg abang saya rombongan kami bole datang penghujung oktober ni..depends la pada kami nak datang bila, janji penghujung Oktober. Ha, apa lagi semalam busy la mak saya membelek2 kalender untuk cari hari yang sesuai. Belek punya belek 25 Oktober 2014 ni la yg paling cun, bersamaan dengan 1 Muharram 1436H. Hureeeyyy...hari cuti, so tak perlu la saya nak minta cuti bagai...hehe..

Semoga niat murni abang saya yang sorang ni dipermudahkan...In Shaa Allah...




Monday, September 15, 2014

I'am Pregnant!! ~~05 Februari 2013

05 Februari 2013 adalah hari yang paling bersejarah dalam hidup saya. hari dimana saya tau yang saya mengandungkan anak sulung saya. ya memang da setahun lebih berlalu. tapi tak ada salahnya nak mengabdikan kenangan tu dalam blog picisan ni.

Semuanya bermula bila gusi mula membengkak secara tiba-tiba.pastu gigi pun join sakit sekali. sakit sangat ok. tau la kan bila gigi sakit ni apa pun tak bole buat. rasa cam mo mengamuk ja. tiap2 malam tak bole tido. tapi tahan jak selama beberapa ari. ada juga makan ubat sakit gigi dan ubat tahan sakit. berkesan jugak la. tapi x lama...huhu.. T_T. Akhirnya suami ajak jmp doktor..tanya pasal bengkak gusi tu mana la tau ada ubat yang bole kurangkan bengkak coz pipi sebelah kanan da macam pau sebab bengkak tu..sedey! da jumpa doktor segala, doktor bagi ubat..dan siap suruh makan kat ctu la ubat tu..so, ikutkan ja la.

Lepas dari klinik suami cam tak puas hati lagi. sebenarnya encik suami tu sangat yakin yang saya mengandung...saya?? cam x yakin sangat la. walaupun period saya utk bulan januari belum datang lagi...period saya tiap2 bulan memang on time. tak penah lagi skip2...period saya untuk bulan januari tu dalam tanggal 20++ la...so kira 2 minggu lewat da ni...risau n teruja jugak la. Jadi akibat ketidak puasan hati encik suami, dia ajak saya pergi GUARDIAN beli alat utk test kehamilan tu. siap beli dua lagi, satu yang biasa punya, yang just tgk 2 line tu..satu lagi yang brand CLEAR BLUE yang mention pregnant or not pregnant tu. saya layankan je..walaupun sebenarnya cam da tau kan.. ^_^

Balik rumah ja malam tu, suami terus suruh pegi test...saya saja ja lengah2..yang saya tau waktu yang bagus utk wat test ni awal pagi,,,tapi suami paksa gak wat test tu..ok..guna UPT yang biasa ja dulu. esok pagi baru guna  UPT clear Blue tu....dan hasilnya adalah...jeng..jeng...jeng...


terpampang kat ctu 2 line...parasaan time tengok tu memang susah nak di gambarkan..semua rasa ada...cam tak percaya. ya ka ni? betul ka ni? betul ka aq dah nak jadi ibu?...wahhh...betul-betul cam tak percaya tengok ni. bila tunjuk kat suami, dia punya senyum sampai ke telinga...happy betul dia...apa lagi terus amik gambar n post kat fb. Mulanya saya tak bagi dulu dia bgtau kat org...tggu test kedua esok pagi baru bgtau kat orang...tapi encik suami terlebih eksited, x sabar nak kongsi kegembiraannya dengan semua org..


UPT Clear blue tu hasil dari 2nd test...yup! conform saya pregnant 3+ weeks suda...Alhamdulillah,,setelah bernikah selama hampir 2 bulan, dikurniakan rezeki awal...sungguh tak sangka..namun kami terima kehadiran buah hati kami dengan hati terbuka,..^_^

Monday, September 8, 2014

Hai reader, hari ni saya nak kenalkan my buah hati, my jantung, my permata hati, my bf kecik, my everything in my life. presenting MOHAMMAD RAYYAN IRFANSYAH BIN MOHD YASSIN. ha ambik ko nama ja da penuh satu baris.hehe. bln ni  pada 06.09.2014 kesayangan saya ni da masuk 11 bulan. da makin bijak dan semakin menghiburkan hati kami sekeluarga dengan tingkahnya yang lincah...




nie pic2 kemarin (07.09.2014) yayen da dok dalam keta tunggu ummi dia siap...biasalah ummi bsiap lama ckit. nak siap2 brg yayen lg..nak ambik tu, ambik ni. mak2 kan byk la yg nk di angkut. nasib baik yayen bf, x yah nak bawak botol susu, segala bagai..hehe..


tengok la keletahnya ni...bikin geram  betol..time ni tengah demam selsema taw..tp sebab semangat nak bjalan, bukan main suka lagi dia...lupa terus yang dia tu tak sihat...sayang anak ummi..


Tempek muka comel sebijik.....
macam comel je....
eh, opkoz la comel kan.
hehe





ok...kawan2 ummi...kita jumpa lg di next entri