::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #ffffff; } ::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #56a5ec; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; border: 1px solid #ffffff; }

Monday, September 15, 2014

I'am Pregnant!! ~~05 Februari 2013

05 Februari 2013 adalah hari yang paling bersejarah dalam hidup saya. hari dimana saya tau yang saya mengandungkan anak sulung saya. ya memang da setahun lebih berlalu. tapi tak ada salahnya nak mengabdikan kenangan tu dalam blog picisan ni.

Semuanya bermula bila gusi mula membengkak secara tiba-tiba.pastu gigi pun join sakit sekali. sakit sangat ok. tau la kan bila gigi sakit ni apa pun tak bole buat. rasa cam mo mengamuk ja. tiap2 malam tak bole tido. tapi tahan jak selama beberapa ari. ada juga makan ubat sakit gigi dan ubat tahan sakit. berkesan jugak la. tapi x lama...huhu.. T_T. Akhirnya suami ajak jmp doktor..tanya pasal bengkak gusi tu mana la tau ada ubat yang bole kurangkan bengkak coz pipi sebelah kanan da macam pau sebab bengkak tu..sedey! da jumpa doktor segala, doktor bagi ubat..dan siap suruh makan kat ctu la ubat tu..so, ikutkan ja la.

Lepas dari klinik suami cam tak puas hati lagi. sebenarnya encik suami tu sangat yakin yang saya mengandung...saya?? cam x yakin sangat la. walaupun period saya utk bulan januari belum datang lagi...period saya tiap2 bulan memang on time. tak penah lagi skip2...period saya untuk bulan januari tu dalam tanggal 20++ la...so kira 2 minggu lewat da ni...risau n teruja jugak la. Jadi akibat ketidak puasan hati encik suami, dia ajak saya pergi GUARDIAN beli alat utk test kehamilan tu. siap beli dua lagi, satu yang biasa punya, yang just tgk 2 line tu..satu lagi yang brand CLEAR BLUE yang mention pregnant or not pregnant tu. saya layankan je..walaupun sebenarnya cam da tau kan.. ^_^

Balik rumah ja malam tu, suami terus suruh pegi test...saya saja ja lengah2..yang saya tau waktu yang bagus utk wat test ni awal pagi,,,tapi suami paksa gak wat test tu..ok..guna UPT yang biasa ja dulu. esok pagi baru guna  UPT clear Blue tu....dan hasilnya adalah...jeng..jeng...jeng...


terpampang kat ctu 2 line...parasaan time tengok tu memang susah nak di gambarkan..semua rasa ada...cam tak percaya. ya ka ni? betul ka ni? betul ka aq dah nak jadi ibu?...wahhh...betul-betul cam tak percaya tengok ni. bila tunjuk kat suami, dia punya senyum sampai ke telinga...happy betul dia...apa lagi terus amik gambar n post kat fb. Mulanya saya tak bagi dulu dia bgtau kat org...tggu test kedua esok pagi baru bgtau kat orang...tapi encik suami terlebih eksited, x sabar nak kongsi kegembiraannya dengan semua org..


UPT Clear blue tu hasil dari 2nd test...yup! conform saya pregnant 3+ weeks suda...Alhamdulillah,,setelah bernikah selama hampir 2 bulan, dikurniakan rezeki awal...sungguh tak sangka..namun kami terima kehadiran buah hati kami dengan hati terbuka,..^_^

1 comment:

Sya Mimie said...

Teringat pula kisah masa awal2 tahu prgnt.. Indahnya rasa..