::-webkit-scrollbar { height:12px; width: 12px; background: #ffffff; } ::-webkit-scrollbar-thumb { background-color: #56a5ec; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; border: 1px solid #ffffff; }

Saturday, December 18, 2010

..::Kursus Oh Kursus::..

Suma pompuan, penceramah jer lelaki...huhu...


.....Hai.....
Minggu ni bz btol la...
Bz ngan apa??nk tau x???
sebenarnya kan sy bz berkursus la...
bukan kursus yg kerja tu...
nie kursus lain...
kursus KAWIN da...
huhuhu....
menggedik nak join kursus tu...
tapi kawinnya x tau bila..
hehehe...
x pa la kn..
nnt da nk kawin x la terhegeh2 nak p kursus segala bagai kn...
btol tak??

Actually kan kursus ni pon my incik kecygn yg beria2 nk join....
sy layan kn aje la..
bukannya lama pon..
just dua ari jak..
alang2 sy lom keja lg...baik join jak..
nk da keja ssh lak nak kena2 apply cuti lagi...
tapi time sy p bkursus tu pon mmg da kelam kabut kat uma..
CC pon bukak da tengah ari coz kena tgu abg sy balik dari wat hemodialisis....
mak x reti nk jaga cc...
jaga kedai jak pon da bz...
mana larat nk jaga sekali 2 ni....
huhuhu...

Citer pasal kursus tu...
ok la jugak..
time join tu rasa cam perhimpunan bakal2 pengantin dlm masa terdekat ni jak....
tapi jgn salah...
tak suma yang join tu nk kawin dalam masa terdekat yer...
ramai gak yang saja2 join...
saja nak wat persediaan awal...
nnt time da nk kawin senang da...
x yah fikir nak g kursus lg..urus benda2 nk wat majlis lg...
kan...kan....kan...???

Lagi satu..
time kursus best  tau...
kita dapat kenal kawan-kawan baru...
tambah2 bila kaum lelaki d pisahkn ngn pompuan...
tenang ckit...
x da la sakit mata memandang..
nnt ada plak pencerah sibuk b'cakap di depan..
dorg sibuk bdating d belakang....
dan yang paling best time penceramah tgh bincangkn isu2 sensitif...
ppuan x la teruk d kenakan oleh kaum2 adam tu...
kaum adam mmg open giler la...
haiishhhhh.....
bgs gak dorg kt dewan lain...
hahaha...
Tapi kan...
yang lucunya...time rehat tu...
kaum2 adam suma sibuk la g depan pintu dewan bdk ppuan...
mencari chenta hati masing2...
walaupon rehat tu cuma setengah jam jer..
termasuk la incik kesayangan sy tu..
pas org abis makan..
laju jak dia srh kuar...
bru nk rehat2...
x mau kalah gak ngn owg len...
huhuhu...

Kursus tu da abis ari khamis lepas...
rasa cam cepat plak masa berlalu....
pasni mesti ramai peserta kursus tu akan melangsungkn perkahwinan...
tp yg nk kawin next month kena la pakai surat pengesahan m'ikut kursus jak...
coz sijil yang sebenar pertengahan bln depan bru ada...
Bila da dpt sijil tu...
bley la kawin da kan...
yeahhh2....(mood gedik tetiba muncul)
ehh...x bley2...
modal x cukup la...
kena stabilkn hidup dulu baru leh kawin...
Sabar yer cik abang...
hehehe...

Pic sehari selepas kursus..time kursus x sempat pon nk tgkp gmbr ber2...(>_<)






gambar tak banyak coz ari pertama lupa bwk camera...
2nd  plak sgt padat...
huhuhu...


-SEKIAN-

Sunday, December 12, 2010

...:HapDet Laju2:...



JOm kita update laju2...
taip entri ini laju2...
yeahhhh...

Now still stay kat CC...
gerai burger sya da tutup pon...
aRi nie gerai burger pon tutup lambat...
tp ada hikmah gak tutup lambat...
coz ada customer d saat2 akhir...
roti burger pon abis...
yeyehhh...(^_~)

tapi kan wlupon gerai da ttp...
tp cc abg sy ni lom ttp lg..
customer msh byk lg...
kena la tggu smpai dorg abis bru ttp...
walaupon cc ni patut ttp jam 11
tp tak kan nk halau kan...
apa org cakap tu..
"rezeki jangan di tolak"
betol tak...???
So, kesimpulannya ktorg kena la overtime ari ni....
huhuhu....eh salah hehehe...(kena la happy kn..mn ble sedey)

Actually kan...
bkn nk citer pasal tu...
nie sbnrnya entri yg t'tangguh....
nk tau pasal apa??
pasal cuti maal hijrah ari tu la..
bkn apa pon..
nothing special....
citer besa2 jak bha...
1 day habiskn masa ngan yg tersayang...
walaupon ari sbelumnya begaduh bukan men lg....
sampai ke tengah malam tu...
pas tu tup2...
esoknya ble dating cam x da apa2 yg blaku...
hahaha...
lawak sungguh la ktorg ni...

nak tau tak, ari sebelumnya...
time ktorg gaduh2 tu...
ada la member nie call...
tp sya lgsg x jwb...
bkn sengaja tak jawab...
tapi hp sengaja di SILENTkn n di tinggalkn di umah...
dan saya???
saya stay kt kedai mak saya la...
hehehe...

Jadi time dating tu..
sy bg tau la incik itu yg kawan sy ada call..tapi saya x jawab...
terus dia suruh sy call kawan tu balik...
rupa2nya kn..
kwn sy tu nk bgtau yg ada sorg ex-classmate ktorg kawin pada ari tu.....
na kan...camna da tu...
x kn nak balik uma tkr baju lagi kn...
time tu da petang...
nk pegi malam plak x ble..
sy nk berniaga lak...
nk tak nk pegi je la cam tu je..
1st time pegi majlis kawin pakai pakaian besa je...
jeans n pakaian serba hitam (bkabung konon coz mlm sebelomnya beperang dgn incik itu)
nasib bek la blm majlis sanding...
sanding belah malam...
 tak pa la kan x dpt tgk pelamin..
janji ble jumpa n tgk kwn tu kawin..
lama betul x jmp...
classmate time skola rendah tu...
makin cantik la dia...
nk tau x..
make up pon dia buat sndiri..
coz katanya time nk cari mak andam suma da penuh...
nasib bek la dia mmg mak andam...
baju pon kembar dia yg jahit..
best kn...
save budget sungguh...

ha nasib bek la saya mmg bawa kamera ke mana2...
jadi dapat la amik gambar sekeping dua...
jom kita tgk gambar pengantin itu yer...
jom2...
(^_~)


Selamat Pengantin Baru Lia & Shamsir

 yg paling kiri tu la kawan yg call sya tu...Aini...


 ambil berkat...hahaha...


pose berdua lak...hehe...
muka sya sgt comot lorh..huhu..





Tuesday, December 7, 2010

...AlaHai...



...Rasa cam nak update blog...
....tapi kan....
....kita x bawak lappy p keDai ni...
...now kat CC my Bro...
...online guna lappy dia..
...lappy tinggal kt uma...
...uwwaaaa....
...agak bowing bila update blog without any gmbr2 ye...
...huhuhu...



(signature pon tarak coz suma ada kt my lovely lappy...huhuhu..)

Sunday, December 5, 2010

..:Cuti~cuti Sekolah Giveaway:..


Hai..hai....
saya telah di tag oleh my dear pren cik ana...
untuk menjoin kan diri dalam giveaway ini....
(eh, ayat tersekema plak...)
huhuhu...

Sebelum ni x penah lagi join mana2 giveaway...
nie kira first time ni...
almaklumlah org baru nk blaja mengaktifkn diri dlm dunia blog...
walaupon blog ini udah berusia 8 bulan 1 minggu n 1 ari...(time entri ni d taip lah...)

Jadi kn...
alang2 suda di tag nie..
x salah la kan klo mencuba...
better dpd langsung x cuba..
hohoho...
"CUTI-CUTI SEKOLAH GIVEAWAY"
nie giveaway dari blog mama adam bersama dengan Lady Dila
wish me luck yer...
(^_<)
tak tau nk tag kt sapa nie...
so...kepada anda..anda....dan anda...
meh la join sekali yer...





Saturday, December 4, 2010

..:~~Header Baru~~:..

Yeehaaaaa!!!!
bejaya wat header baru lg...
nie percubaan yg ke 2 plak....
before guna header petama yg di buat hasil dpd percubaan pertaman...
eh, yang pertama mengedit guna photoshop..
sblm nie guna photoscape jak...

nie hasil editing yang pertama



Ha...
tu yang pertama yer...
agak comot kelihatan di situ....
pas da buat nie..
rasa cam best lak edit2 wat header baru ni...
terus rasa nk wat lagi...
cam best lak kan...
 kalau rajin praktis nanti ble improve skills kn...
apa orang kata tu...
praktise make perfect..
btol tak???



Yang nie plak...
header yang baru jak di buat...
masih panas lg taw...
hehehe...
nie la header yg sedang di gunakn sekarang...
saja letak love2 tu...
biar nampak matching ngn template luv2 pink tu jgk...
baru nampak comey n tiut gitu....hehehe...
amacam ada kemajuan tak???
okey la ckit kan....
kemas gak...(x malu puji diri sendiri)
hahaha....;p